top of page

Zorgboerderij de Witrik biedt dagbesteding aan volwassenen en ouderen die te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking. Hierbij kan men denken aan beperkingen ten gevolge van ouderdomsproblematiek, dementie, een beroerte, depressie, reuma, parkinson enzovoort. 

                

Zorgboerderij de Witrik biedt een alternatief op het reguliere aanbod in dagbesteding voor ouderen in de regio. Door veel deelnemers wordt een bezoekje aan de boerderij als laagdrempelig ervaren. Daarnaast zijn we een familie bedrijf, waardoor deelnemers altijd te maken hebben met vertrouwde gezichten en continuïteit. De huiselijke sfeer en diverse activiteiten zowel binnen als buiten zorgen er voor dat mensen zich prettig en vrij voelen. De dagbesteding draagt bij aan het ontlasten van de thuissituatie. Hierdoor kunnen deelnemers langer thuis blijven wonen, wat door deelnemers en hun naasten als zeer waardevol ervaren wordt.

Wanneer iemand zijn/haar dag graag op de zorgboerderij wil doorbrengen zullen wij altijd kijken naar de mogelijkheden. Samen met de deelnemer bespreken we het doel van de dagbesteding. Ervaren van structuur, een zinvolle dagbesteding, sociale activiteit, lichaamsbeweging, behouden van vaardigheden en mantelzorgontlasting zijn veel genoemde doelstellingen. Belangrijke aandachtspunten zijn: kunnen wij de zorgvraag van de deelnemer beantwoorden en zal de deelnemer een plezierig plekje vinden binnen de groep van deelnemers?

bottom of page