top of page
Zoeken
  • zorgboerderijdewit

Theater Feder brengt bezoek aan de dagbesteding


Het is al weer een tijdje terug maar wilden jullie dit niet achter houden. Op de namiddag van woensdag 19 december 2018 heeft Theater Feder een bezoek gebracht aan de dagbesteding. Theater Veder is een trainingscentrum en adviesbureau op het gebied van communiceren met kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met dementie, een verstandelijke beperking, een psychische aandoening en ADHD en/of autisme. Veder speelt en traint in zorginstellingen en organisaties door heel Nederland. Zij draagt de Veder Methode uit en verspreidt deze om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van sociaal isolement. De huiskamervoorstelling was een interactieve voorstelling die bedoeld was om contact te maken met kwetsbare doelgroepen, en in dit geval ouderen met dementie. Een aantal ouderen van de dagbesteding waren aanwezig met daarnaast een mantelzorger. Tijdens de voorstelling kregen de mantelzorgers handvatten om op een plezierige manier wederkering contact tot stand te brengen. Dit wordt doorgaans voor de omgeving intensiever omdat mensen met dementie steeds meer in het verleden leven. Tijdens de voorstelling werd het langetermijngeheugen van de bezoekers aangesproken omdat dat nog het langste intact is. De spelers creerden een prettige herkenbare wereld door o.a. liedjes en gedichten voor te dragen uit de tijd dat de ouderen nog jong waren. Het thema van deze huiskamervoorstelling was een mooi en actueel onderwerp, kerst vieren. Samen met de begeleiding, deelnemers en hun mantelzorgers kijken wij terug op een hele gezellige en waardevolle middag. (I.v.m. de privacy zijn de foto’s bewerkt.)


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page